Eilen en saanut mitään aikaiseksi. Kävin pienellä lenkillä (~20min), ja sitten vain loppuillan istuskelin television ääressä. Ilma oli kyllä upea, joten podin huonoa omaatuntoa kun en kuopsutellut pihaa tai istunut ulkona lukemassa lehtiä tai käynyt uimassa tai jotain. Päätin kuitenkin ottaa illan rennosti, sillä loppuviikko tulee olemaan kaikkea muuta kuin rento ja rauhallinen. Menoa joka illalle, ja viikonloppukin täynnä ohjelmaa. Joten eilen oli siis rentoutumisilta, löhösin sohvalla ja katselin töllöä. Nukkumaankin menin aikaisin, heti yhdeksän jälkeen.

Nukuin jälleen huonosti, mutta nousin silti kohtalaisen pirteänä ylös puolisen tuntia aikaisemmin kuin normaalisti. Viikonloppuna olin löytänyt vanhat juoksulenkkarini muuttolaatikosta, joten tänään kiskaisin tossut jalkaan ja lähdin lenkille. Kantapääkin kesti tosi hyvin, eilinen tehohoito tepsi siihen nopeasti. Ilma oli aamulla juuri sopiva kevyelle juoksulenkille, ei liian kuuma eikä vielä liian kylmäkään. Reitin valitsin siten, että pääsisin kiipeämään myös erittäin rankan ylämäen (kävellen). Ensin vähän kävelyä, sitten pätkä juoksua, jyrkkä ylämäki kävellen, hengityksen tasausta kävellen, taas juoksua ja sitten lopuksi hengityksen tasaus kävellen. Lenkki ei ollut kovinkaan pitkä, jälleen vain se 20 minuuttia, mutta tehokasta se oli! Hiki virtasi ja huohotin varsinkin sen ylämäen jälkeen. Loppumatkasta talvella telotun jalan polvi vähän kiukutteli ja piti ontua pari askelta, mutta sekin meni ohi. Nyt on ihan hyvä olla!

Ajattelin, että voisin nyt kiertää tätä lenkkiä ainakin yhden viikon. Maasto on sopivan vaihteleva, reitti kaunis ja siinä olisi jopa mahdollisuus pulahtaa aamu-uinnille kesken lenkin. Aikakin on aamulenkiksi sopiva, siirsin herätystä vain tuon 20 minuuttia aikaisemmaksi. Ja lenkin jälkeen kävin nopeasti viileässä suihkussa (normaalisti otan aamuisin pitkiä lämpimiä suihkuja), söin aamupuuron ja ehdin vielä tiskatakin (meillä ei edelleenkään ole sitä tiskikonetta...). Teki kyllä niiiin hyvää, ettei tosikaan! Tuntuu, että veren- ja nesteenkierto on heti parempi, kun on vähän laittanut kroppaa töihin. Viikonlopun liikuntatuokion jäljiltä vatsalihaksissakin tuntuu, että jotain on tehty.

Tänään aion virittää sykemittarini toimintakuntoon, jos vain löydän sen jostain laatikosta. Selvitin sykerajani, ne ovat 96-143 kun mitataan sykettä minuutin aikana. Lenkille en illalla ehdi, mutta huomenna aamusta sitten taas.